Farsang 2004.

Farsang

A keresztény ünnepkör szerint január 6-tól a húsvét elõtti 40. napig tart a farsang.A középkorban azt hitték az emberek, hogy a tél utolsó hónapjaiban (amikor rövidek a nappalok és hosszúak az éjszakák) a nap elgyöngül és a gonosz szellemek életre kelnek. Ezeket vigalommal, jelmezes karneváli felvonulással akarták elûzni. Magyarországra a nemetek hozták a farsangi szokásokat. Víg mulatságokat rendeztek a városokban és falvakban. A leghíresebb felvonulás a mohácsi busójárás.A jelmezes bált napjainkban is megtartjuk.

Király Tamás
3.b.


A farsangi mulatság

Februárban volt a farsang az aulában. Nagyon szép jelmezes figurák voltak.Lehetett tombolát venni és nyeremény is volt. Süteményt is lehetett venni. Nagyon jól éreztem magam. Én királynõ voltam. Jó volt nagyon ez a mulatság. Nekem tetszettek osztálytársaim ötletei. Az egyik hastáncosnak öltözött be, de ötletes maskara volt a nindzsa, és a karatés jelmez is. Szóval így történt a farsangi mulatság.

Makk Etelka
3.a.

A deszki farsang

 

Háttérben egy Pick szurkoló Február 13-án az új iskolában megtartottuk a farsangot. A farsang 2-kor kezdõdött.Én vadmacskának öltöztem be. Anyukám készítette a jelmezt. Fel kellett menni az emeletre, és be kellett mutatkozni, hogy mibe öltöztünk. Azután Szandival párba álltunk, és megetettük egymást lekváros kenyérrel, és papíron táncoltunk. Gyorsan összeálltunk hatan, és elkezdõdött a sorverseny. Mi lettünk a harmadikok. A végén tombola volt. Én nyertem egy álarcot, egy zsákbamacskát és egy csokit.Én nagyon jól éreztem magam. Remélem, hogy jövõre is ilyen jó lesz.

 

 

Egy igazi huszár

Kéri Szilvia
3.b.


Az idei farsang

Idén a farsang egészen máshogy telt, mint tavaly, vagy tavaly elõtt. Ebben a fogalmazásban nagyszerû élményeimet írom le.
Elõször is, a hét elején elterveztük, hogy táncolunk a tátikában. Igazából, elõször nem bíztunk abban, hogy egy hét alatt kész lesz a koreográfia. Nem volt zene, gyakorlásra való idõ és hely. De nem adtuk fel. Elõször szünetekben maradtunk fent a teremben. Csütörtökön minden idõt kihasználtunk. Ez bõven elég volt. Megoldottuk a ruhakérdést is.
De mivel nemcsak a tátikáról szól a buli, a többi farsangi programra is gondoltunk. Délután öt órakor kezdõdött a móka. Elõször táncoltunk. Örültünk, mert nemcsak diszkózenéket játszottak, hanem magyar nótákat is. Késõbb a maskarásoké lett a színpad. Egyesével vonultak körbe bemutatni jelmezüket. De most jött az est fénypontja. A tátika következett. Bemutattuk a produkciónkat. Mindenkinek nagyon tetszett. Az este ezután is boldogan telt. Táncoltunk és a magyar számokra énekeltünk.Hazafelé kitárgyaltuk az egész mulatságot. Mindannyiunk úgy gondolta, hogy ez volt a legjobb farsang életünk során.
Frankenstein

Sós Réka
7.a.

És még 2 kép a farsangi bálról...

A diszkóban mindenki jól érezte magát
Menyasszony és võlegény?