A diákönkormányzat honlapja a Mobilitás, a GYISM és a RISZI támogatásával jött létre.

 

A diákönkormányzatról

A tanulók iskolai élete alakításának szervezeti kerete, a tanulóközösségek érdekképviselete a diákönkormányzat. A diákönkormányzat az iskolai demokrácia, önkormányzatiság és önigazgatás, a jogállamban használatos állampolgári technikák gyakorlásának színtere.
Az iskola minden tanulója tagja a diákönkormányzatnak. A diákok megválasztják osztályuk képviselőjét. A képviselők alkotják az iskolai diáktanácsot.

 

Iskolánk diákönkormányzatának feladatkörébe tartozó rendezvények

ˇ A diákönkormányzat megalakulása, osztályképviselők választása

ˇ Az iskolaújság szerkesztőségének megalakulása. A tanév folyamán folyamatos feladat az iskolaújság megjelentetése

ˇ A diáktanács alakuló gyűlése, a Diákönkormányzat működési szabályzatának elfogadása. A diáktanács elnökének megválasztása titkos szavazással.

ˇ A diákönkormányzat képviselői részt vesznek az immár hagyományosnak mondható mórahalmi diákújságíró- és diákparlament találkozón.

ˇ Télapó-buli megszervezése. Meghívók és a plakátok megszerkesztése. Tombolajegyek elkészítése és eladása. Tátika és egyéb játékos vetélkedők kitalálása és levezetése. Diszkó lebonyolítása. A szülők bevonása, akik a maguk által készített süteményeket árulják a büfében.

ˇ Farsang. Hasonló szervezési feladatok hárulnak a diákönkormányzatra, mint a Télapó-buli lebonyolításánál.

ˇ Papírgyűjtés. Az osztályok kiviszik a házakhoz a szórólapokat a papírgyűjtés időpontjáról. A kétnapos papírgyűjtés alatt verseny folyik az osztályok között.

ˇ Gyereknapi programok megszervezése, pl. akadályverseny vagy más vicces, sportos jellegű vetélkedők.

 

 

Iskolai rendezvények a 2003/2004-es tanévben

Farsang

Március 15.

Papírgyűjtés

Gyereknap

Iskolabál

Ballagás

Évzáró