imagiboy filmkritika röviden (2003.11.)

Mátrix - Forradalmak (The Matrix Revolutions)10/7
rendező: Andy és Larry Wachowski
Nem okozott csalódást a film, megint azt hozta, amire számítottam. Azon a szinten van, mint a 2. rész (így igaz erre is, amiket leírtam a 2. résszel kapcsolatban), bár a superman-es repkedés gáz, giccs, értelmetlen. De a film teljes egészét tekintve fikarcnyit se rosszabb a 2. résznél. A legjobb rész szerintem a dokkcsata, én kifejezetten élveztem. Letaglózó volt a gépek özönlése. Viszont onnantól számítva, hogy Smith és Neo superman, teljesen máshogy csináltam volna meg a szívem szerint. Helyette inkább valami nem várt fordulatot találtam volna ki a történetnek, melynek kimenetele más perspektívába helyezte volna az egészet, esetleg valami, az emberiség számára teljesen negatív befejezést, nem ilyen semmilyent.
Szerencsére olyankor néztem, amikor kevesen vannak a moziban és ők szerencsére nem röhögték végig a filmet, mint ahogy sok élménybeszámolóból hallani lehet. Engem zavart volna. (Bár Morpheus tényleg szánalmas volt, mindenki belerúgott a filmben, ő meg csak nézett bambán. "Ő az, aki hisz a csodákban, hihi" stb.)
2003. november 6.

? (Wrong Turn)10/7
rendező: Rob Schmidt
Történet tömören: néhány fiatal az erdőben ragad, mert degenerált állatok szögesdróttal vadásznak autósokra és később kiderül, hogy szó szerint degeneráltak, mert a belterjes tenyészet miatt kissé torzszülöttek és ... ahogy az lenni szokott, vérszomjasak. Mert ha nem lennének azok, akkor másmilyen film lett volna belőle. Amúgy rémlik egy ilyen X-akták rész is.
Komolyan mondom ritkán látni ilyen feelinges horrort, amiben minden a helyén van. Klasszikus story a 80-as évek stílusában. Viszont nincs benne semmi cicivillantás vagy szex-szel kapcsolatos jelenet, így hát akinek egy filmmel kapcsolatban ilyen elvárásai vannak, lehet, hogy csalódni fog.
2003. november 23.
Vissza a főoldalhoz